Færøerne / Diverse billeder

Diverse billeder

Lystfiskeri på Færøerne
Fiskearterne i søer og vand­løb på Færøerne er bæk­ørred, søørred, havørred og laks.  Havørred og laks kan også fanges ved kysterne samt torsk, sej og rødtorsk. Og tager du en tur til søs, er torsk, kuller og sej nærmest en garan­teret fangst uanset årstiden. Langen er ikke usædvanlig, men det er selvsagt helleflynderen, der er den ædleste. Den er Nordatlantens største fladfisk og kan komme helt op på 100 kg. Ja faktisk over... Jeg har fanget en helleflynder på 207 pund ud for Kvívík sammen med min nabo Asbjørn Madsen. Dens højsæson er i slut­ningen af maj og juni.

De interessante søer og åer for ørredfiskere ligger på Strey­moy, Eysturoy, Vágoy og Sandoy. De mest kendte ørred­s­øer er Ley­nar­vatn på Streymoy og Sand­svatn på Sandoy. I begge søer er der gode fangst­mu­ligheder for alle typer ørred og laks. Men der sværges også til Saksun på Streymoy og de afsides be­liggende søer på Vágoy: Fjalla­vatn og Hvilvt­kin­na­vatn ligger i et meget smukt afsides område.

Fiskeri i åer og vandløb er tilladt fra 1. maj til 31. august. Fiskekort kan købes på nogle af de lokale tu­rist­kontorer, hvor du også kan få fold­eren Sportfiskeri. Som hel­hed er fiskekortene meget billige i for­hold til i andre lande. Læs mere på www.sportsfiskeri.fo, hvor du bla. finder en oversigt over gode fiskepladser ved søer, bække og kyster på Færøerne samt tips til teknik og valg af grej.

Vestmannabjergene 
Fuglefjeldene ved Vestmanna er et af højdepunkterne under et ophold på Færøerne. Her er noget for alle sanser. Lyden af søfugle, havets hvisken og farvespil, klippernes vejrbidte formationer og himlen, der rører ved fjeldets tinder. Man sejler langs fjeldvæggene ind i smalle sunde, hvor klipperne på begge sider rejser sig lodret op i himlen. Båden glider ind i grotten og dagen forsvinder et øjeblik. Inde i mørket hører man lyden af dryppende vand, og så pludselig er man ude igen på den anden side - en ubeskrivelig oplevelse, der skal prøves.
Her kommer flere billeder fra bl.a. Kirkjubø og Gjógv...