Min Familie / Birthe Saksun

Birthe Saksun

Birthe er fra 1945. Hun blev født på Frederiksberg og forældrene var Inge Marenda Lauritzen (1921-2007) og Einar Valdemar Lauritsen (1910-1995).
 
Jeg så hende første gang i sommeren 1963, hvor jeg var eksportassistentelev hos Fog & Mørup A/S på Sydmarken i Gladsaxe. Birthe havde feriejob som montrice på fabrikken og nåede blandt andet at lave kirkebelysning til domkirken i Lund, Sverige.
 
Vor første date fandt sted lørdag den 10. august 1963. Jeg skulle deltage på firmaets fodboldhold i et stævne i Gladsaxe. Birthe var med som tilskuer, inviteret af en af de andre spillere på holdet. Efter stævnet, hvor vi nåede finalen, fik jeg kantet mig ind i mellem Egon og Birthe og endte op med at få en aftale i hus om at gå i byen samme aften. Resten er historie (ligesom Egon!). Finalen tabte vi i øvrigt 2-0 under overværelse af daværende borgmester i Gladsaxe, Erhard Jacobsen (A).
 
Den 10. juli 1965 stod jeg ved alteret i Husumvold Kirke og så denne dejlige pige gå op ad kirkegulvet. Jeg har senere fået fortalt, at hun blev ledsaget af sin far, men det husker jeg ikke noget om. Jeg så kun hende!
 
Birthe er alt det, som jeg ikke er, men vi har skam også meget tilfælles, som nogle af billederne herunder kan bevidne. Det er selvfølgelig ikke alle rollerne, der er illustreret. Der kunne tilføjes "furie", "elskerinde", "kæreste", "den fornærmede", den "begejstrede" og mange mange andre. Jeg har virkelig fået valuta for pengene. Ikke kun én Birthe, men 1001...